remove_red_eye 2964
favorite_border 2

Όλα τα είδη μασάζ για ευεξία και χαλάρωση

Στις μέρες εφαρμόζονται πολλές μέθοδοι μασάζ προερχόμενες απ’ όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Εμείς θα αναφερθούμε σε μερικές μόνο απ’ αυτές, αφήνοντας συνειδητά έξω απ’ την αναφορά μας πολλές μεθόδους που δεν έχουν τύχει εφαρμογής ή διάδοσης στην Ευρώπη.

Αγιουρβεδικό μασάζ
Πανάρχαια ινδική μέθοδος μάλαξης που περιλαμβάνει χρήση ελαίων και βοτάνων. Βελτιώνει ανοσοποιητικό, λεμφικό και κυκλοφορικό, απαλλάσσει από εντάσεις, στρες και μυϊκούς πόνους, ενώ επιβραδύνει το γήρας.

Αθλητικό μασάζ
Βαθιά μυοχαλαρωτικό μασάζ για αθλητές μετά από έντονη άσκηση.

Αισθησιακό μασάζ
Βαθιά χαλαρωτικό μασάζ που ενεργοποιεί τις ερωτογενείς ζώνες και τη λίμπιντο.

Acupressure
Πρόκειται για παραδοσιακή κινέζικη μέθοδο μάλαξης που εφαρμόζεται στα σημεία βελονισμού με φυσική πίεση.

Anma
Γιαπωνέζικη μέθοδος μάλαξης που επενεργεί βαθιά στον ιστό.

Βαθέως ιστού (Deep Tissue)
Εφαρμόζεται σε αθλητές με έντονη καταπόνηση και ανθρώπους με έντονη φυσική δραστηριότητα και χαλαρώνει μυϊκούς σπασμούς.

Barefoot Deep Tissue
Εδώ ο θεραπευόμενος είναι ντυμένος και ο θεραπευτής εφαρμόζει με τον αντίχειρα και τον αγκώνα ειδικές πιέσεις με μεγάλη ώθηση και ένταση στην πατούσα του. Μοιάζει στις αρχές με τη ρεφλεξολογία.

Esalen μασάζ
Πρόκειται για συνδυασμό εργασίας που γίνεται στις αρθρώσεις και τους μυς, με ήπιες κινήσεις του σώματος.

Θεραπευτικό ολιστικό μασάζ
Με ειδικές μαλάξεις προκαλείται βαθιά επίδραση, ενεργοποίηση και βελτίωση στο μυϊκό, κυκλοφορικό και νευρικό σύστημα. Εξισορροπείται η διασαλευμένη ενέργεια και ενεργοποιείται η αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού.

Ινδικό μασάζ κεφαλής
Ευεργετικό μασάζ για πονοκεφάλους, ημικρανίες και μυοσκελετικούς πόνους.

Κινέζικο παραδοσιακό μασάζ
Διαχωρίζεται σε δύο είδη, το Tui na που είναι μέθοδοςπιέσεων και ζυμώματος του μυ και το Zhi Ya που εναλλάσσει τσιμπήματα και πιέσεις στα σημεία βελονισμού.

Κυτταρίτιδας μασάζ
Έντονο μασάζ με παράλληλη εφαρμογή προϊόντων που διασπά το «φλοιό πορτοκαλιού» της κυτταρίτιδας και προκαλεί αιμάτωση στην περιοχή.

Λεμφικό μασάζ
Με δονήσεις και ειδικές πιέσεις στους λεμφαδένες διεγείρεται η κυκλοφορία του λεμφικού υγρού και αποτοξινώνεται το σώμα από περιβαλλοντικές τοξίνες.

Lomi Lomi
Ένα ενεργειακό μασάζ με ρίζες στα νησιά της Χαβάης. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι ο ασκούμενος δέχεται μαλλάξεις ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία του σώματος.

Μπαλινέζικο μασάζ (Balinese massage)
Με μαλάξεις, απαλά χτυπήματα και εφαρμογή ελαίων αυξάνεται η ροή του οξυγόνου στο αίμα παρέχοντας έτσι θεραπεία σε μυϊκούς πόνους.

Ρεφλεξολογία
Ειδικές πιέσεις με στα πέλματα των ποδιών, στις παλάμες και στα αυτιά, ενεργοποιούν αντανακλαστικά παρέχοντας θεραπεία και αυτοΐαση.

Ρωσικό μασάζ
Περιλαμβάνει τρία στάδια: Το πρώτο είναι αργό και ήπιο. Το δεύτερο γρήγορο και πάρα πολύ έντονο. Το τρίτο αργό και ήπιο σαν το πρώτο.

Σιάτσου
Μαλάξεις και πιέσεις ασκούνται στα ίδια σημεία που ασκείται και ο βελονισμός και βοηθούν στο ξεμπλοκάρσιμα της στάσιμης ενέργειας και στη θεραπεία πολλών ασθενειών και χρόνιων πόνων.

Σουηδικό μασάζ
Πέντε ειδικές κινήσεις συμβάλλουν αποτελεσματικά στη βελτίωση της οστεοαρθρίτιδας και της κακής κυκλοφορίας του αίματος, στη μείωση του πόνου και την ενεργοποίηση της λέμφου.

Stone μασάζ
Θερμές ή κρύες ηφαιστειακές πέτρες εφαρμόζονται στα τσάκρα του σώματος, κατά μήκος της πλάτης, παρέχοντας πίεση και θερμότητα που διαπερνά βαθιά τους μυς προσφέροντας χαλάρωση.

Ταϊλανδέζικο μασάζ
Ο θεραπευτής ασκεί πιέσεις και ήπιες διατάσεις στους μεσημβρινούς με ειδικέ μαλάξεις, ώστε να βοηθήσει στην απελευθέρωση της μπλοκαρισμένης ενέργειας των εσωτερικών οργάνων.

Trigger point therapy
Μέθοδος που εφαρμόζει πίεση με το χέρι και δονήσεις σε trigger points (απενεργοποιημένα σημεία του σώματος που προκαλούν πόνο ή άλλου είδους εντάσεις) για χαλάρωση μυϊκών πόνων.

Watsu
Συνδυασμός υδροθεραπείας και shiatsu. Εφαρμόζεται μέσα σε πισίνα.

Χαλαρωτικό μασάζ
Γνωστό και ως relax massage για ανακούφιση σε μυϊκά προβλήματα και ιδιαίτερη χαλάρωση.

Λεμφικό μασάζ για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος
Το λεμφικό σύστημα είναι ένα σύστημα παροχέτευσης, που σχηματίζει το δικό του σύστημα μεταφοράς παράλληλα προς την κυκλοφορία του αίματος.

Ολιστικό θεραπευτικό μασάζ
Το ολιστικό θεραπευτικό μασάζ είναι μια εμπειρία αναζωογόνησης των κυττάρων και ολόκληρου του οργανισμού που δίνει θεραπευτικά ερεθίσματα σε όλα τα ενεργειακά κέντρα του σώματος.

Ρεφλεξολογία
Η ρεφλεξολογία είναι μια θαυμάσια μέθοδος θεραπευτικού μασάζ που εφαρμόζεται στην περιοχή των πελμάτων και στη ράχη των ποδιών.

Μασάζ Shiatsu (Σιάτσου)
Το Shiatsu είναι θεραπευτική τεχνική χειρομάλαξης που προέρχεται απ’ την ιαπωνική χειροπρακτική μέθοδο ΑΝΜΑ, η οποία έχει τις ρίζες της στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική.

Thai (Ταϋλανδέζικο) μασάζ
Το Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ είναι μια αρχαιότατη θεραπευτική μέθοδος παλαιότερη των 2.500 ετών. Έλκει την καταγωγή του απ’ την Ινδία. Στην  Ταϋλάνδη έφτασε  τον 2– 30  π.Χ. αιώνα μαζί με το Βουδισμό

Χαλαρωτικό μασάζ ενάντια στο στρες
Πρόκειται για ένα μασάζ ιδανικό ενάντια στο στρες και τη συσσωρευμένη κόπωση, που θα σας προσφέρει αίσθηση βαθιάς αναζωογόνησης και ευεξίας. Μία από τις βασικές κατηγορίες αυτού του μασάζ είναι το ΒΑΘΥ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣΑΖ – (Deep Tissue).

Αγιουρβεδικό Μασάζ
Η Αγιουρβέδα είναι ένα αρχαιότατο πνευματικό μονοπάτι της Ινδίας για ένωση με το θείο, μέσα απ’ την πλήρη και ολοκληρωτική εναρμόνιση σώματος, ψυχής και πνεύματος. Η εναρμόνιση αυτή προϋποθέτει υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Σουηδικό μασάζ
Το Σουηδικό μασάζ θεωρείται ως το πιο διαδεδομένο και γνωστό μασάζ στην Ευρώπη. Έχει τις ρίζες του σε παραδοσιακές κινέζικες μεθόδους μάλαξης, τις οποίες προσάρμοσε στο δυτικό μοντέλο ζωής ο Σουηδός γιατρός Per Henrik Ling. Στη Σουηδία αυτό το είδος μασάζ ονομάζεται «Κλασσικό», ενώ ο όρος Σουηδικό μασάζ είναι άγνωστος.

Μασάζ με ζεστές πέτρες – Hot Stones
Το hot stones massage ή αλλιώς μάλαξη με ζεστές πέτρες είναι μια θεραπευτική μέθοδος ενεργειακού μασάζ που με διάφορους τρόπους εφαρμόστηκε  από πολλούς αρχαίους λαούς, όπως  τους Σαμάνους θεραπευτές της Χαβάης, γνωστούς ως Kahunas, τους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής, τους Κινέζους, τους Αιγύπτιους και βέβαια του Έλληνες.

Βρεφικό μασάζ
Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην ανάπτυξη του βρέφους μαζί με την κίνηση, είναι η σωματική επαφή, το άγγιγμα. Ανάπτυξη  σωματική αλλά και συναισθηματική, ανάπτυξη της προσωπικότητας και χτίσιμο της εμπιστοσύνης. Και μια από τις πρωτογενείς μορφές του είναι το άγγιγμα της μητέρας στο μωρό μέσω του βρεφικού μασάζ

Μασάζ για εγκύους – Ολιστικό μασάζ εγκυμοσύνης
Μπορεί το μασάζ να θεωρείται μια πολυτέλεια σε πολλές περιπτώσεις, μια ειδική περίπτωση που το μασάζ έχει αποδεδειγμένα ευεργετικά οφέλη είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το μασάζ εγκυμοσύνης είναι ένα είδος μάλαξης που μπορεί να εφαρμοστεί στις δύο περιόδους, πριν τη γέννηση και μετά τη γέννηση.

Σοκολατοθεραπεία
Η σοκολατοθεραπεία είναι μια συνολική συνεδρία θεραπείας βασισμένη στη σοκολάτα και έχει μια σειρά από θεραπευτικά αποτελέσματα. Αποτελεί μια θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης, θρέψης, χαλάρωσης και ευεξίας. Όπως είναι λογικό, η σοκολατοθεραπεία είναι μια θεραπεία που απευθύνεται στου λάτρεις της σοκολάτας.

Μασάζ προσώπου
Το μασάζ προσώπου είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη θεραπεία μασάζ μετά το χαλαρωτικό μασάζ σώματος. Το μασάζ στο πρόσωπο είναι μια θεραπεία-περιποίηση προσώπου που συμβάλλει στην αντιγήρανση του δέρματος και χαλαρώνει τους μυς του προσώπου κάνοντας μας να δείχνουμε νεότεροι.

Τάντρα μασάζ – Εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες
Το μασάζ τάντρα (ή νεοτάντρα) είναι μια εκσυγχρονισμένη παραλλαγή του τάντρα από το δυτικό πολιτισμό που πολλές φορές αναφέρεται και ως ερωτικό μασάζ. Το τάντρα σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες είναι ένα είδος διαλογισμού μέσω τελετουργίας που έχει τις ρίζες του τον 5ο αιώνα μ.Χ. στην Ινδία. Το τάντρα πρόκειται για έναν σεξουαλικό διαλογισμό που έχει τις βάσεις του στις ινδικές θρησκευτικές παραδόσεις, οι οποίες απέρριπταν την ιδέα ότι για να συμβεί ο διαλογισμός η σεξουαλικότητα πρέπει να αποβάλλεται. Το τάντρα αμφισβητούσε τις αξίες της παράδοσης της Ινδίας και πρότεινε την σεξουαλικότητα ως ιερή.

Αθλητικό μασάζ (Sport Massage)
Η μάλαξη στους αθλητές αποτελεί πολύ βασικό κομμάτι της προπόνησης. Η κύρια τεχνική που χρησιμοποιείται σε αυτή την περίπτωση είναι η είναι η λειτουργική μάλαξη. Χρησιμοποιείται για την πρόληψη οξέων και χρόνιων τραυματισμών, για την αποκατάσταση, για τη μείωση του μυϊκού πόνου, για την βελτίωση της απόδοσης, και για τη θεραπεία των αθλητικών κακώσεων. Το μασάζ στον αθλητισμό μπορεί να εφαρμοστεί πριν, ενδιάμεσα και μετά από κάθε αγώνα.

Μασάζ με βούτυρο Καριτέ
Το βούτυρο καριτέ αποτελεί ένα μοναδικό μυστικό ομορφιάς για τα μαλλιά και το δέρμα!

Μασάζ με μέλι
Έχετε προσπαθήσει τα πάντα αλλά η κυτταρίτιδα ακόμα επιμένει; Το μασάζ με μέλι είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες κατά τις κυτταρίτιδας. Όπως ήδη γνωρίζετε το μασάζ βελτιώνει τη μετακίνηση και την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Με τις σωστές τεχνικές το μασάζ έχει αντιοιδηματική και αντικυτταριτιδική δράση.

Ρέικι Μασάζ (Reiki)
Η θεραπεία Ρέικι είναι μια εναλλακτική μορφή θεραπείας, η οποία προέρχεται από την Ιαπωνία. Δημιουργήθηκε από τον Dr. Mikao Usui κατά αυτή η φυσική θεραπεία χρησιμοποιεί την καθολική ζωτική ενέργεια της δύναμης της ζωής. Ο όρος προέρχεται από την ιαπωνική γλώσσα, όπου το «rei» σημαίνει καθολική και το «ki» μεταφράζεται σε ζωτική ενέργεια της δύναμης της ζωής που ρέει μέσα απ’ όλα τα έμβια όντα. Η θεραπεία Reiki βοηθά στην ίαση του οργανισμού μας και μας βοηθά να γίνουμε ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά και πνευματικά.

Υδρομασάζ και τεχνικές υδροθεραπείας
Το υδρομασάζ είναι ένα είδος υδροθεραπείας, το οποίο βασίζεται στις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού και η τεχνική του εφαρμόζεται μέσω της πίεσης του νερού ή της δίνης του νερού, που δημιουργείται από ηλεκτρικές τουρμπίνες.

Μασάζ κατά της κυτταρίτιδας
Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της γυναίκας είναι η κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αισθητικά προβλήματα που κάθε γυναίκα προσπαθεί να αντιμετωπίσει.Το μασάζ κατά της κυτταρίτιδας είναι μια εξειδικευμένη τεχνική της λεμφικής μάλαξης που αποβλέπει στη σύσφιξη του σώματος. Ο σκοπός σε αυτή την περίπτωση είναι η φυσική διέγερση του λεμφικού συστήματος, με στόχο τη διέγερση των λεμφαδένων ώστε να επιταχυνθεί η κίνηση του λεμφικού υγρού στο σώμα. Μεγάλο μέρος των λεμφαγγείων βρίσκεται στον υποδόριο ιστό και εκεί ακριβώς είναι που στοχεύει το λεμφικό μασάζ κατά της κυτταρίτιδας.

Μασάζ αυχένα
Ο αυχένας είναι μια περιοχή του σώματος που βρίσκεται καθημερινά υπό τάση σχεδόν σε όλες τις στάσεις του ανθρώπινου σώματος στηρίζοντας τις κινήσεις του κεφαλιού και το βάρος του. Η αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης αποτελεί μια πολύ ευαίσθητη περιοχή και η συχνότητα να παρουσιάζει προβλήματα είναι 70% στον πληθυσμό.

Έτσι, το μασάζ στον αυχένα θεωρείται από τις βασικές ασκήσεις που πρέπει να περιέχεται στις κινήσεις της καθημερινής γυμναστικής ενός ατόμου που παρουσιάζει προβλήματα στην αυχενική χώρα. Σε πολλές περιπτώσεις ενδείκνυται η ολιστική αντιμετώπιση του πόνου με θεραπείες από ορθοπεδικό γιατρό αλλά και από μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής.

Μασάζ Lomi Lomi
Το Lomi lomi μασάζ είναι ένα είδος χαβανέζικου μασάζ, από τα παλαιότερα και ισχυρότερη μορφή μασάζ. Η λέξη lomi στη γλώσσα της Χαβάης σημαίνει ζυμώματα. Η τεχνική μασάζ Lomi lomi είναι μια τεχνική, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί από έναν ή και περισσότερους θεραπευτές και οι θεραπευτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν παλάμες, δάχτυλα, γόνατα, αγκώνες, πόδια, μέχρι και ξύλα και πέτρες. Έχει απαλούς χειρισμούς σε όλο το σώμα, δρα βαθιά στους μυς, επιτρέποντας έτσι τη βαθιά χαλάρωση.

Μασάζ με βεντούζες – Παραδοσιακή θεραπεία
Το μασάζ με βεντούζες είναι μια τεχνική στην οποία οι βεντούζες χρησιμοποιούνται βοηθητικά κατά τη μάλαξη.

Ινδικό μασάζ κεφαλής
Το ινδικό μασάζ κεφαλής είναι μια από τις πιο ωφέλιμες μορφές θεραπευτικού μασάζ για το σώμα και για το μυαλό μας! Περιλαμβάνει ήπιες μαλάξεις στις περιοχές του προσώπου, της κεφαλής, του αυχένα και της πλάτης. Η βασική του αρχή είναι ότι ο θεραπευτής εφαρμόζει στα σημεία αυτά μια σειρά από εναλλαγές στην πίεση και στο ρυθμό, με σκοπό την ηρεμία και την απόλυτη χαλάρωση του δέκτη.

Rejuvance
Το rejuvance (ρεζούβενς) είναι μια από τις πλέον αποτελεσματικές τεχνικές μασάζ για την ανανέωση του προσώπου. Περιλαμβάνει μια σειρά από μαλάξεις στο πρόσωπο, που εγγυώνται αναζωογονητικά άμεσα αποτελέσματα, πολύ καλύτερα από αυτά ενός lifting προσώπου.

Leave Comment

message
email
person